Telefon: 0784 415 500

Pentru comenzi apăsați AICI

Pentru comenzi apăsați AICI

Ce sunt vopsele ATRIATHERMIKA?

Atrithermika pentru exterior şi Atriathermika pentru interior sunt vopsele formate din sfere ceramice microscopice (microsfere), goale în interior, în suport acrilic pe bază de apă.

 

Microsferele ceramice sunt parţial vide, adică nu conţin aproape deloc aer sau alte gaze, iar diametrul lor variază de la 20, la aproximativ 120 microni (2-12 centimi de milimetru).

 

Concentraţia mare de particule, dimensiunea acestora, vidul intern la care sunt supuse şi materialul din care se constituie determină excelentele lor caracteristici fizice:

- reflectivitate mare a radiaţiilor solare (de la infraroşii la ultraviolete)

- impermeabilitate mare la agenţii externi (apă, smog, bacterii, ciuperci, alge)

- transpirabilitate înaltă

- rezistenţă mare la îmbătrânire (performanţe şi caracteristici fizice intacte în timp)

- putere fotocatalitică mare graţie conţinutului în dioxid de titan (purificare biologică ambientală).

 

Prin proprietatea de a reflecta radiaţiile infraroşii, Atriathermika devine barieră/punte termică prin reflectarea căldurii, folosind aceeaşi tehnologie utilizată ca scut ceramic de către NASA în construcţia navelor spaţiale.

 

Izolaţia termică rezultată conduce la reducerea drastică a temperaturii la care sunt supuse materialele de acoperire şi de structură (ne referim la structurile din beton armat, fier, rosturi de dilatare şi la problemele "punţilor termice").

 

PROPRIETATIILE PRINCIPALE ALE PRODUSELOR ATRIATHERMIKA ESTERNO ȘI ATRIATHERMIKA INTERNO

 

Proprietatea de a reflecta radiaţiile ultravioletele protejează atât materialul în sine, cât şi straturile de acoperire de reacţiile fizico-chimice provocate de aceste radiaţii şi care, în lipsa unei astfel de protecţii, ar duce la îmbătrânirea materialului.

 

TREBUIE MENŢIONAT, PENTRU PASIONAŢII DE PARAMETRI FIZICI ŞI CIFRE, CĂ EFICIENŢA ACEASTEI TEHNOLOGII SE BAZEAZĂ PE REFLECTIVITATE, ŞI NU PE CONDUCTIBILITATEA TERMICĂ, PRIN URMARE ORICE ANALIZĂ A MATERIALULUI PORNIND DE LA COEFICIENTUL “LAMBDA” AL MATERIALULUI E GREŞITĂ, DEOARECE ACEASTA NU ŢINE CONT DE REFLECTIVITATE, CARE SE PRODUCE ÎNAINTE DE CONDUCŢIA TERMICĂ!!

CU ALTE CUVINTE, COEFICIENTUL “LAMBDA” AL MATERIALULUI INTRĂ ÎN JOC DOAR PENTRU ACEL PROCENT DIN FLUXUL TERMIC PE CARE SCUTUL REFLECTORIZANT ÎL LASĂ SĂ TREACĂ (10-15% DIN RADIAŢIA TOTALĂ). CU ATRIATHERMIKA SE BLOCHEAZA FLUXUL DE CALDURA, PRIN REFLEXIE.

 

Un alt punct forte al prodususelor ATRIATHERMIKA, este impenetrabilitatea la agenţii atmosferici, cu alte cuvinte impermeabilitatea acestora, păstrându-se, în acelaşi timp, perfect transpirant.

Astfel, ATRIATHERMIKA poate fi aplicat atât pe faţade, interioare, cât şi pe acoperişuri (din orice material).

 

Murdăria, smogul, bacteriile, ciupercile şi algele nu vor găsi suportul pe care să se fixeze: suprafeţele acoperite cu ATRIATHERMIKA devin autocurăţante, precum un pervaz scurt, de pe care apa se scurge, lăsând suprafaţa ca nouă.

 

Elasticitatea în funcţie de suprafaţa pe care este aplicat îi garantează materialului impermeabilitatea, chiar şi aplicat pe tencuieli sau alte acoperiri care prezintă micro-crăpături.

 

Transpirabilitatea materialului permite peretelui să piardă umiditate, reducând umiditatea ambientală interioară şi astfel îmbunătăţind în toate sensurile condiţiile ambientului interior (în primul rând economiile de resurse energetice termice.

 

Rezistenţa la îmbătrânire permite menţinerea funcţionalităţii clădirii la performanţe invariabile chiar şi după trecerea celor 10 ani garantaţi de producător. Acest lucru este explicat de materialul de bază din care este compus produsul: ceramică, element care practic, nu este supus îmbătrânirii (să ne gândim la vestigiile arheologice).

Combinaţia de microsfere şi latex conferă, la rândul său, materialului, adaptabilitate la cele mai variate condiţii de atmosferă, eliberând sau captând din mediul exterior umiditatea necesară menţinerii “vii" a suportului .

 

Puterea fotocatalitică a dioxidului de titan (TiO2) permite acoperirii să funcţioneze ca un purificator biologic al aerului: compuşii organici volatili, în contact cu particulele de dioxid de titan, sunt descompuşi în componente inactive, reducând toxicitatea ambientală absolută.

 

Elasticitatea mare al produselor ATRIATHERMIKA, permit vopselei sa urmeze toate miscariile microscopice ale stratului suport, miscari care, in mod normal cauzeaza crapaturi in vopselele obisnuite. Prin astfel de crapaturi au loc infiltratiile, care creeaza igrasia si mucegaiul.

ATRIATHERMIKA dispune de o elasticitate echivalenta cu cea a pielii umane.

 

Elasticitate, robustete, aderență: graţie acestor proprietăţi, ATRIATHERMIKA este aplicabil, practic pe orice suprafaţă.

Pentru ca materialul acoperit să nu crape sau să nu se spargă, stratul acoperitor trebuie să fie mai elastic decât el: putem testa acest lucru aplicând ATRIATHERMIKA pe un panou flexibil lat de 50 cm, iar apoi îndoim uşor panoul la 180°.

Stratul ATRITHERMIKA nu se va rupe şi nu se va crăpa, ci se va mula după noua formă a suprafeţei. 

ATRIATHERMIKA poate fi utilizat şi pentru corturi şi marchize.

         

Contact: 0784 415 500

Pentru comenzi apăsați AICI