Acoperișul unei clădiri este ansamblul de lucrări și componente de construcție care îndeplinesc funcția de separare a mediului intern de cel extern din partea superioară a unei clădiri.

Este destul de clar că, acoperișului oricărei clădiri îi este încredințat în primul rând sarcina de a proteja eficient împotriva elementelor climatice (apa de ploaie în primul rând, dar și zăpadă, vânt, căldură, umiditate), precum și cele artificiale care pot rezulta neplăcute (zgomote terestre și aeriene, praf etc.).
Dacă, pe lângă asigurarea unei sigilări bune a acoperișului împotriva agresivității elementelor climatice naturale și artificiale, am dori, de asemenea, să oferim locatarilor clădirii, sănătatea unei clădiri verzi, iar pentru a realiza acest lucru, sunt de preferat materiale naturale extrem de respirabile, capabile să asigure o protecție termică și acustică adecvată și pe termen lung.
Izolația de pluta neexpandată, permite difuzarea condensului care se ridică din zona de dedesubt și dispersia acestuia, în timp ce o barieră care împiedică evaporarea și dispersia, facilitează condensarea și impregnarea ulterioară a straturilor subiacente, acest lucru ducând la deteriorarea structurii în timp.
Stratul izolant poate fi poziționat diferit: exterior, sun țigla acoperișului sau în interior, prin acet lucru realizând și anveloparea mansardei.
Prima soluție este cea care oferă cele mai bune avantaje, în special în scopuri higrotermale, deoarece elimină riscurile condensării de suprafață, evită punțile termice, protejând structurile care au un element de degradare semnificativ în ciclurile cald-rece.
Întrucât, în decursul timpului, am putut verifica problemele de termo-fonoizolație la foarte multe acoperișuri, am putut constata că, problemele izolației unui acoperiș, nu depind pur și simplu doar de calitatea și grosimii materialului izolant ales; mulți factori intră în evaluare, cum ar fi poziționarea stratului în raport cu celelalte componente, aspectele higrotermale, orice punți termice, inerție etc.
Societatea noastră, datorită experienței dobândite în domeniu, este capabilă să vă ofere diferite soluții tehnice, oferind o gamă completă de produse capabile să satisfacă fiecare tip de cerință.

Utilizarea plutei la acoperiș înclinat

În cazul acoperișurilor plate, aspectul impermeabilizării are o importanță deosebită pentru a evita deteriorarea structurii și a izolației din cauza infiltrării apei.

Problematică este și ventilația necesară pentru a evita formarea condensului, care în cazul unui acoperiș plat nu poate exploata mișcarea convectivă a aerului garantată de înclinarea pasului acoperișului, care, datorită detaliilor bidirecționale fixate în acoperiș, expulzează aerul din cavitatea creată între panourile de plută naturală blondă ale stratului izolant și stratul hidroizolant exterior.

Panourile de pluta neexpandate, datorită caracteristicilor sale fizico-chimice, oferă, într - un sistem de izolare, cum ar fi cea a acoperișului verde sau a unei terase, elasticitate și rezistență termică prin integrarea capacității de fazare a stratului de ciment din placă.

Cu ajutorul poduselor noastre, vă propunem o soluție pentru performanțe maxime, confort și durabilitate ecologică .

Izolatie termica si fonica terase

Contact: 0784 415 500

Pentru comenzi apăsați AICI