Telefon: 0784 415 500

Pentru comenzi apăsați AICI

Pentru comenzi apăsați AICI

Ce este tehnologia Corktech?

Mai mult decât un parchet frumos!

 

 

Prin utilizarea unor structuri multistratificate inovatoare, care combină tehnologia de ultimă generație cu proprietățile naturale exclusiviste ale plutei, se obține un standard mai înalt în ceea ce privește pardoselile, asigurând o potrivire perfectă între frumusețe, confort și durabilitate.
 
Unicitatea parchetului nostru de plută se realizează prin utilizarea unui strat de bază, de plută, de calitate superioară, care oferă performanțe superioare în ceea ce privește confortul, reducerea zgomotului și căldura.
 
Un substrat integrat de plută consolidează proprietățile termice și acustice, rezultând un mediu silențios și economii importante de costuri energetice.
 
 
 
BENEFICIILE TEHNOLOGIEI CORKTECH:
 
SILENȚIOZITATE
Pluta este un absorbant de sunet, natural, extrem de eficient din cauza structurii celulelor sale care funcționează ca un izolator acustic.

 

Parchetul care beneficiază de tehnologie CORKTECH pot reduce zgomotul într-o încăpere, reducând sunetul pașilor, ceea ce îl face extrem de eficient pentru a fi utilizat în spații rezidențiale sau comerciale.

 

Podelele cu tehnologie CORKTECH, acționează de asemenea ca un tampon de zgomot între podea și camerele de dedesubt și reduc zgomotul de mers până la 53%. Deci, nu numai că reduce zgomotul din cameră, dar și zgomotele sunt mai puțin audibile în camerele de mai jos.

 

Acest lucru este deosebit de convenabil în apartamente sau hoteluri, zone mai sensibile la sunete exterioare.

 

Parchetul care beneficiază de tehnologie CORKTECH, vă permite să vă trăiți viața în mod liber, fie acasă, fără să vă faceți griji în legătură cu vecinii când copiii dvs. se joacă, fie în restaurant-hotelul dvs.,unde toți clienții sunt fericiți și nu aveți nici o plângere chiar și atunci când organizați evenimente sau grupul de clienți de la una dintre mese este mai gălgios.

 

 

REZISTENȚĂ LA IMPACT
Structura celulară a plutei, este compusă din milioane de microcelule așezate într-o structură tip “fagure“, umplute cu aer, având 42 milioane din aceste celule pe cm³.
 
Tocmai această structură de tip “fagure“ umplut cu aer, explică de ce plută este un material atât de elastic.

 

Acest lucru explică calitățile excelente de rezistență la impact al parchetului cu tehnologie CORKTECH și respectiv, capacitatea de amortizare și revenire la starea inițială, inclusiv după impacturi grele.

 
CONFORT LA MERS

Parchetul de plută este foarte confortabil, datorită flexibilității naturale și inerente a plutei, oferind o experiență deosebită în timpul mersului pe aceste suprafețe. Un confort unic în mișcare, chiar și atunci când umblați desculț, datorită flexibilității naturale a plutei.

 

Datorită mersului pe suprafețe de pardoselile tari, când pășim, se creează o energie care se deplasează în sus, spre mușchii și tendoanele noastre, determinându-le să vibreze. Acest lucru este cauzat de impactul călcâiului nostru cu pardoseala tare. Aceste vibrații, cu timpul, ne pot afecta picioarele, spatele și partea superioară a spatelui, creând un exces de tensiune.

 

Pe de altă parte, pardoselile prea moi ar putea părea confortabile la început, dar pe termen lung acestea pot provoca oboseală și dificultăți de circulat pe aceste suprafețe.

 

Pentru a testa confortul de mers pe jos, Institutul Biomecanic din Valencia (IBV) a dezvoltat un test în care compară percepția rigidității a cinci materiale diferite și efectul pe care îl au asupra corpului atunci când se circulă pe suprafețele finisate cu aceste cinci materiale.

 

Studiul a arătat că plută este echilibrul perfect între materialele prea moi și materialele prea dure, oferind un sentiment general al confortului. Mai moale decât parchetul de lemn sau laminat și mai tare decât covoarele, podelele cu tehnologie CORKTECH, reduc impactul loviturilor de călcâi și tensiunile legate de corp și sunt, de asemenea, suficient de stabile pentru a ajuta impulsul piciorului la pășit și pentru a asigura stabilitatea necesară efortului de mers, reducând oboseala corporală.

 

Parchetul de plută cu tehnologie CORKTECH, este perfect pentru casele unde există copii care sunt mai tot timpul cu picioarele goale sau cu șosete. Asa ca lăsați copii să alerge fără șosete; să sară de pe pat desculți și să tragă un pui de somn pe parchetul de plută cu tehnologie CORKTECH.

 

 

IZOLATOR TERMIC NATURAL
Datorită structurii unice de tip fagure, compusă din milioane de celule umplute cu aer, parchetul din plută naturală cu tehnologie CORKTECH, are proprietăți de izolare termică.
 

Această caracteristică a plutei, este prezentă în parchetul de plută cu tehnologie CORKTECH și face atingerea lui atât de plăcută, chiar desculț, contribuind pentru menținerea unei temperaturi optime și a menținerii unui confort general deosebit a pardoselii pe tot parcursul anului.

 

Când atingi plută, datorită capacității sale de a păstra temperatura camerei, nu simțim un șoc termic. De fapt, ceea ce simtim cu adevarat este temperatura proprie a corpului.

 

Pentru a testa această izolație termică naturală furnizată de parchetul cu tehnologie CORKTECH, un studiu a fost realizat de Institutul Biomecanic din Valencia (IBV). Pentru acest studiu, temperatura piciorului a fost măsurată și tradusă în culori, fiind galben partea cea mai caldă a piciorului și albastru / violet părțile mai reci. Apoi, participanții au fost rugați să își pună piciorul timp de două minute în patru materiale diferite (plută, lemn, vinil și ceramică), măsurând temperatura după contact.

 

Studiul a arătat că pluta se remarcă drept cel mai bun material eficient din punct de vedere energetic. Mai bine decât lemnul și mult mai bine decât vinilul sau ceramica când vine vorba de a evita dispersia energetică.

 

Această izolație termică naturală va oferi o temperatură optimă pe tot parcursul anului, nu numai în lunile mai calde, când un sentiment de răcorire înconjoară mediul înconjurător, dar și în lunile mai reci, păstrând un sentiment cald și confortabil.

 

Parchetul de plută cu tehnologie CORKTECH este, de asemenea, perfect pentru utilizarea împreună, cu încălzirea în pardoseală. Datorită acestei proprietăți unice, plută menține căldura la suprafață pentru perioade mai lungi de timp, ajutând la reducerea necesității de a porni și opri în mod constant sistemul de încălzire pentru a menține temperatura, ceea ce duce la economii mari de energie și implicit, reducerea costurilor cu încălzirea.

Contact: 0784 415 500

Pentru comenzi apăsați AICI