Impact social

 

Recoltarea este executată doar manual, ceea ce necesită o cunoaștere profundă a pădurii și a tehnicii de recoltare. Astfel, pentru a putea desfășura această activitate este nevoie de câțiva ani de formare, iar această pricepere este transmisă în familiile din  generație în generație. Recoltarea plutei este un proces periodic și ciclic, creând o activitate continuă care contribuie la stabilirea oamenilor în zone cu risc de deșertificare.

Durabilitatea plutei

 

 

Mediu înconjurător

 

Extracția plutei și industriile sale conexe sunt remarcabil de durabile, deoarece copacul nu este tăiat sau deteriorat niciodată în timpul procesului de recoltare, iar coaja se regenerează singură după fiecare extracție. Datorită grijii acestor oameni, vom dispune pentru mulți ani de acum încolo, de minunatul produs numit parchet de pluta.

 

Economie

 

Pădurea de plută este esențială pentru dezvoltarea economică a zonelor rurale din regiunea mediteraneană, prin crearea de locuri de muncă și activități legate de recoltarea și tratarea plutei. Peste 100.000 de persoane sunt dependente din punct de vedere economic de activitățile de afaceri legate de plută.

DURABILITATE

Contact: 0784 415 500

Pentru comenzi apăsați AICI

solutie hidroizolatie, hidro, hidroizolatii terase, pret hidroizolatie